Grillad paprika-chimichurri
Mari Bergman

Grillad paprika-chimichurri

30 minEnkelt
98,85 kr
4 portioner16,13 kr per portion
Chimichurri med två sorters grillade paprikor passar som tillbehör till sommarens alla grillrätter. Eller ät med en bit gott bröd som förrätt.

200 gSpetspaprika
200 gPaprika, sivri
1 stVitlök Vanlig
100 gPersilja - färsk
0,5 dlOlivolja
1 stCitron - Eko
3 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Lägg spetspaprika, sivripaprika och en hel vitlök på grillen och grilla dem så att de får en ordentlig grillyta runt om och blir mjuka.

2

Finhacka persilja och blanda med olja, rivet citronskal och pressad citronsaft.

3

Dela den grillade vitlöken på mitten och pluppa ur vitlöksklyftorna. Finhacka de grillade paprikorna och vitlöksklyftorna och tillsätt till chimichurrin. Smaka av med salt.

4

Servera som ett tillbehör till all sorts grillat eller ät med en bit bröd.

Bild:

Susanna Blåvarg